
Pastizzi on maltakate pisike täidisega lehttaignast pirukas. Täidiseks on kas ricotta juust (pastizzi ta' l-irkotta) või herned (pastizzi tal-pizelli). Pastizzi on siin suhteliselt populaarne pühapäevahommikune amps kohalike seas. Ka turistid reegline proovivad pastizzi ära. Kindlasti tasub seda osta mõnest pisikesest pastizzeriast ja süüa kohe värskelt ja soojalt. Just soojalt on pastizzi kõige maitsvam!
Meilgi siin korteri lähedal on kaks pastizzeriat. Muidugi ei leia sealt pastizzisid peale lõunat, selleks ajaks on lett tühi ja pakutakse veel vaid pizzasid ja muid saiakesi. Pastizzi saamiseks tuleb hommikul kohe ostma minna, sest pärast pole midagi osta :) Ma olen seni ostnud ricotta täidisega, hernestega pole proovinud. Eks tuleb neidki mekkida. Siin meie pastizzerias maksab üks pastizz 0,25 eurot ehk siis umbes 4 krooni.
Qassatat on pasitzzi sarnane saiake, kuid suurem, kujult ümar ja valmistatud muretaignast. Mulle isiklikult meeldib pastizzi rohkem, sest qassatat sisaldab minu maitse jaoks liiga palju täidist, kuigi muidugi on qassatat natuke tervisesõbralikum :)
Seega Maltale tulles - astuge läbi mõnest pastizzeriast!

maltalased on tõesti pastizzihaiged :) neid snäkke saab osta pea iga nurga pealt. isiklikult arvan, et otseselt neil midagi viga pole, kuid ostma väga ei kipu :)
ReplyDeleteHih, kes see anonüümne on? :D Mul juba täitsa huvitav...
ReplyDeletechekka feissbuuki :)
ReplyDelete